Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Михайлов, разбий ги! Ако можеш...

Михайлов, разбий ги! Ако можеш... Борислав Михайлов няма защо да ходи при циганката да му лее куршум против уплах. Ивайло Дражев няма да го бутне на конгреса на футболния съюз. Нито пък някой друг. Затова е за чудене защо “четвъртите в света” правят нервни ходове, с което само доказват, че май наистина са за бутане.Лечков се изказа онзи ден, че кандидатурата на Дражев май била нелегитимна и сливналията като шеф на комисията по изборите щял да проверява. Вместо това предлагаме вицето да провери дали самият той има право да бъде шеф на изборна комисия, когато сам е сред онези, които трябва да бъдат избирани.Не му ли казваха на това, по модерному, “конфликт на интереси”?Кметът рече и че Батето бутнал футбола ни в блатото и сега било трудно. Бутнал... трудно... А вие, сегашните, можете ли посочите поне три постижения, с които да покажете, че
правите опити да изпълзите от блатото
Но - реални постижения. Само не ни казвайте, че от 30-и се захващате, след като мине досадният “вот на доверие”. То националния тим никой не иска да поеме, защото е заникъде, та... Гледай ти! Батето им бил крив. Още не могат да се отърват и от сянката му.Стоичков пък се обади, че подкрепя Михайлов, като после простодушно добави, че “няма материал” в нашия футбол, иначе много кадърно се работело. Е, няма що.Не го е страх Михайлов от бутане. Боби го е страх от това, че Дражев и/ли други ще размятат кирливи ризи из зала 3 на НДК и въздухът на потуления за журналисти (?!) конгрес ще се сгъсти. Ей от това се притеснява Михайлов, колкото и да играе непукист. Организаторите не смеят даже да поканят “лудия”, “ненормалния” Дражев на конгреса. Да ги питаш защо – не съм чувал да са го изхвърлили от съюза со все клуба му. Страх ги е, защото, ако го пуснат все пак да припари до НДК, Дражев няма начин да не ги попита от трибуната:
- Защо бе фалшифициран уставът на БФС?
- Защо влезе прокуратурата в БФС?
- Защо не се знае колко са парите от УЕФА и ФИФА, от реклами и как се употребяват те?
- Защо президентът на БФС получава 7000 лв. заплата, без да има право на това с решение на конгрес?
- Защо документите за конгреса не са раздадени на делегатите все още (б. а. – до 20 януари)?
Тоя Дражев, какъвто е устат, сигурно ще зададе и други въпроси. Ами отговорете му!
Затворете му голямата бургаска уста!
Поканете го на конгреса, почерпете го кола, дайте му сандвич, после - и думата, и го разбийте – въпрос подир въпрос. Не ми казвайте обаче, че той не ви е на нивото, че е шашав и т. н. С квалификации не става. Дайте свестни отговори, извадете аргументи и факти и го разбийте. Веднъж завинаги. Длъжни сте.
Не само заради хората, които ще ви изберат пак за началници, не само и заради “диването”, дето трябва да бъде ”насолено”, не и заради ударите по честта ви - дайте тези отговори заради простата истина и само истината, която, дори и да ви прозвучи по американски, трябва да блесне.Защото онзи може и да изглежда “не с всичкия си” с изумителното си упорство от години да гони Михаля, но го прави, трябва да признаете, не само последователно и находчиво, но и - пак се налага да признаете - обосновано, компетентно и сега – внимание – открито! Работи с медиите, вади документи, размахва факсове.Вие през това време какво правите? Подсмихвате се високомерно откъм “Иван Асен II” и поръчвате да му скроят капата на “оня идиот”. Да, ама по всичко личи, че още не можете да я скроите тази капа. Сега - да се повторя - му е дошло времето да го направите, колкото и да не ви е “на нивото“.И друго - не може, а и не бива да гледате иронично и да се чудите на акъла на онези от т. нар. малки клубове, които си “ритат трудовите книжки”, поддържайки Дражев. Да, чудите се, защото не можете да си представите, че може да има хора с различна от вашата ценностна система – хора, които, колкото и да са “малки” клубовете им, искат, представете си, да работят, да дишат, да виреят в нормална, спортсменска среда, среда на (поне) относителна справедливост и ред.Така че, уважаеми, които ще бъдете преизбрани на 30-и, ако обръщате повече внимание на тези, “малките”, не само когато трябва да прилапате гласовете им за урната, ще си свършите работата наполовина. А не да мислите само как да угаждате на Блатер и Платини; как да точите пари от тях и от държавата и как после да ги употребявате в стил “тука има, тука нема”, на тъмно. Не било на тъмно ли? Добре, имате възможност да го докажете на конгреса.Но без финтифлюшки, моля, като онзи номер с първата копка в НСА на трогателния с лопатата Платини. Да видим кога ще се пръкне нещо от тази забележителна копка. Опровергайте ме, ако обичате, че няма проблеми с това, че парите от Европа се употребяват честно и почтено.
Иначе Дражев дебне. И вече не е само той, колкото и да ви е неприятно. И други вече викат “Не на страха!”, макар и още в шепи. Нещо повече, г-н Михайлов, като подкарате поредния си мандат, не гледайте на другомислещите като на врагове, а насърчавайте опозицията. Тя всъщност ще ви крепи. Ако пък това ни звучи прекалено философско или дори екзотично, значи всичко ще е dj vu*.

Иван НанковSEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    23 януари 2009   23:34      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS