Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Какво обеща и какво свърши Боби Михайлов

Какво обеща и какво свърши Боби Михайлов Съюзът се справи със спонсорите и лицензите, но останаха доста неизпълнени нещаБлизо три години и половина след избирането си начело на БФС Борислав Михайлов може да се похвали с някои изпълнени и други неизпълнени обещания. "7 дни спорт" припомня обещанията на Михайлов пред конгреса през октомври 2005 г. и след него и резюмира какво е свършено.
Спонсори
Обещано: "Целта е набиране на повече средства по всякакви начини. Националният ни отбор не се класира за световното първенство и ще бъде много трудно. Досега БФС работеше с ограничена група спонсори, която ще се опитаме да разширим."
Изпълнение: Борислав Михайлов пое съюза само с три спонсора. При него бройката достигна до осем, а в момента спонсорите и партньорите са седем след оттеглянето на Корпоративната търговска банка - "Глобул", "Загорка", "Бет ет Хоум", "Пума", “Хорман”, "Форд Мото-пфое" и "Еве".
Лицензиране на клубовете
Обещано: "Проблемите с лицензирането на клубовете са свързани именно с Националния осигурителен институт. Това не означава, че той ще ги опрощава, но ще има по-добро взаимодействие, за да се изчистят тези проблеми."
Изпълнение: Лицензионният режим действително беше затегнат, отчасти и заради натиска от страна на УЕФА. През лятото БФС показа принципна и безкомпромисна позиция, а лицензионната комисия отне лиценза на ЦСКА заради неплатени задължения.
Взаимодействие с държавата
Обещано: "Аз винаги съм казвал, че имам държавна подкрепа. Някои си мислеха, че срещите ми са формални и предизборни. Не беше така. Аз исках да усетя дали ако спечеля на конгреса, ще мога да разчитам наистина на подкрепа и дали ще мога да реализирам идеите си, тъй като без държавна политика това е немислимо."
Изпълнение: Държавата си остана встрани от футбола, макар че въпросът беше отнесен и до премиера Станишев. Той обеща целева субсидия за детско-юношеския футбол. Досега такава не е отпусната, според Христо Порточанов правителството имало готовност, но само при представяне на ясен план за разходване на средствата.
Отношения с ФИФА и УЕФА
Обещано: "Ще се стараем да подобряваме още повече отношенията с ФИФА и УЕФА."
Изпълнение: Боби Михайлов взе важното решение да подкрепи Мишел Платини в изборите за президент на УЕФА, което се оказа правилен ход. Самият Платини афишира симпатии и готовност да помага, когато се наложи. Наскоро Михайлов гостува и на шефа на ФИФА Сеп Блатер.
Проблемът с корупцията
Обещано: "БФС ще реагира остро на всички сигнали за корупция във футбола ни."
Изпълнение: Съюзът в повечето случаи заемаше пасивна позиция при сигналите за корупция. Миналата есен съдията Христо Ристосков и няколко негови колеги направиха шокиращи разкрития за поръчково съдийство в периода, когато Михайлов беше президент на БФС. Срещу бившия член на изпълкома Иван Леков и доскорошния шеф на съдиите Борислав Александров има заведено съдебно дело.
База за националния отбор
Обещано: "Всяка футболна федерация има нужда от национална тренировъчна база. Близо сме до осъществяването на този проект с помощта на ФИФА и УЕФА. Единственото нещо, което бави нещата, е липсата на терен. Това е моята основна цел."
Изпълнение: База за националния отбор все още няма, макар че при посещението си в София миналата година президентът на УЕФА Мишел Платини удари първа копка на парцела в НСА. Проектът обаче така и не може да тръгне заради реституционни претенции към земята.
Финансиране на футбола
Обещано: "След срещата с премиера беше оповестено, че държавата започва проверка на финансовото състояние на всички футболни клубове. И да не е готов футболът ни, тази операция трябва да се направи. Според мен не е много точно да се казва, че има "мръсни ръце" във футбола. Проблемът е, че не се знае кои са собствениците на клубовете."
Изпълнение: Резултатите от финансовата проверка все още не са оповестени от НАП. Проблемът с анонимната собственост в клубовете, какъвто беше случаят с ЦСКА, все още не е решен и стои на старото статукво.
Детско-юношески футбол
Обещано: "Ако бъда избран за президент на БФС, ще се боря за разрешаване на проблемите в детско-юношеския и аматьорския футбол и спортните бази. Ще бъде обърнато внимание и на малките футболни клубове, които в болшинството си в момента са забравени."
Изпълнение: Реален резултат е построяването на повече от 40 игрища за минифутбол в цялата страна по програмата "Хеттрик", която се финансира от УЕФА. Националният отбор за юноши (19 г.) се класира на европейско първенство, след като 20 години наш тим не беше играл на големи финали.
Спортна база
Обещано: "Намерих подкрепата от държавните органи и институции и за разрешаването на проблемите със спортната база. Ще помогнем на малките отбори."
Изпълнение: Миналия юни беше приета законова рамка, която позволява на футболните клубове да стопанисват стадионите си по най-разнообразни начини. Все още обаче повечето клубове стоят пасивни и отдаване на обектите на концесия има на малко места.
Нивото на футбола
Обещано: "Ще променя стила на работа. Лека-полека, с общи усилия трябва да започнем да подобряваме нивото на българския футбол."
Изпълнение: Нивото на футбола в България не се е променило в положителна насока по време на мандата на Борислав Михайлов. За това обаче вината е повече в клубовете, а не толкова в БФС.
Независим арбитраж
Обещано (през есента на 2008 г.): "Едно от решенията, които трябва да приемем, е проект за правилник на работата на арбитражния съд. Този арбитражен съд трябва да бъде съставен до зимната пауза в първенството."
Изпълнение: Такъв арбитражен съд все още няма

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    27 януари 2009   06:51      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS