Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Автогол с плонж

Като дългогодишен и опитен вратар Борислав Михайлов би трябвало да знае, че в един мач трябва да си нащрек 90 минути. Защото гол могат да ти отбележат от всякаква ситуация, и то не само противниковите играчи. Освен това като капитан, какъвто беше дълги години на националите, трябваше да е научил, че от него се очаква да дава облика, да бъде водещата фигура, да налага стил на поведение.
Той позволи, от една страна, "съотборниците" му в изпълкома да му вкарат автогол, а от друга - работата на ръководството в БФС да бъде изправена пред провал, защото някой от екипа се опита да спечели мача служебно. Вместо това резултатът става много неясен, а мачът обещава да е продължителен.Ако всичко това ви звучи много енигматично - оня ден Ивайло Дражев спря с искова молба вписването на промените в изпълкома от конгреса и по този начин вкара БФС в една правна каша. Делото, както се знае от практиката, може да се проточи дълго.По-важното е, че след ерата на Батето Славков се очакваше Михайлов и хората му да действат с по-меки ръкавици, по-интелигентно и открито. Да не натягат толкова пружината, защото тя има и обратно действие. Това например е златно правило в работата с медиите. Колкото повече си непрозрачен, толкова повече медиите се ровят в тайните ти и са склонни да създават скандали.Същото се оказа, че е и с кандидатурите за президент на БФС за провелия се наскоро конгрес. Колкото повече не допускаха Ивайло Дражев до конгреса, толкова неговата пружина се навиваше, за да се стигне до тази искова молба. Ако го бяха пуснали да си спечели своите си гласове и минути слава, едва ли нещата щяха да стигнат чак дотук. Но хората от БФС навиваха, навиваха, навиваха... Смело и на моменти дори арогантно. А Михайлов, вместо да извади отбора си с някое по-деликатно изпълнение, оставя други да управляват процесите.Не е казано, че положението е неспасяемо, но става заплетено. Тъй като новият изпълком не е вписан, а това е задължително условие, членовете на стария могат да претендират за право на участие в работата на БФС. И естествено да искат по съдебен път да бъдат обявени за нелегитимни всички досегашни и бъдещи решения на сегашното ръководство. От другата страна в щаба на Михайлов има толкова елитни юристи, които едва ли ще оставят съдът да се бави с Дражевите искове. Отделен е въпросът, че в някои от претенциите на Дражев има сериозни основания. А всичко можеше да се направи много по-елегантно. Но по време на урока по управление и дипломация някои в БФС са отсъствали.
в. "Дневник"Георги Филипов
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    27 февруари 2009   11:36
  19 юли 2014 02:40   |   crorkservice   |     |  
OeBBmm Major thanks for the blog article.Much thanks again. Will read on...


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS