Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Христо Порточанов:Боби Михайлов подведе всички, време е да си ходи

Тази година глупостите във футбола започнаха още преди началото на първенството. Отложиха без никаква основателна причина целия кръг в "А" и "Б" група. Уж щеше да вали сняг, но в Бургас температурите са около 12 градуса и пече слънце.
Отлагането на кръга.Ясно е защо отложиха кръга - когато човек е зависим, той може да бъде манипулиран. Както се казва: сиромах човек - жив дявол. Настояването за отлагане дойде от Литекс. Ако действително в Ловеч условията са били тежки, можеха да променят датата само на мача Литекс - Славия.
Дори и на възпитан и дипломатичен човек като Валентин Михов това своеволие му дойде в повече. Съвсем прав е да протестира. Михов е президент на Професионалната лига, член е на борда на директорите на Европейската лига и лично им отиде на крака в БФС, за да ги увещава да не отлагат мачовете. Оказа се обаче, че заради каприза на някого трябва да страда целият български футбол.
Венци Стефанов не е прав да казва, че Боби Михайлов страда от обкръжението си. Михайлов е най-виновен в тази ситуация и трябва незабавно да си подаде оставката. Сигурен съм, че спортно-техническата комисия не е взела сама това решение, а някой отгоре им е наредил. Питам - кой? Стига сте мълчали, отговорете най-сетне, хората трябва да знаят! И ЦСКА, и Левски протестираха срещу това, и всички отбори от по-големите и по-малки градове в страната. В тази комисия имаше един читав човек - Людмил Георгиев, и те го махнаха. Какъв е този Марин Маринов, който взима решенията там? Навремето ми се молиха да го уреждам за делегат, за да получава 300 лв. такса. Ето такива хора като него взеха решението за отмяна на кръга. Сега Тв2 си е напълно в правото да удържи 200 000 лв. от парите за тв-права, а клубовете ще имат основание да съдят БФС.
Безобразията в БФС.Боби Михайлов подведе всички, в това число и мен, когато преди четири години застанах зад него. Доведе ми го на морето един мой приятел, най-известния българин в света. Тогава застанах зад него. Сега съвсем добронамерено му казвам: Боби, иди си, нямаш място повече в БФС.
Съжалявам, че са поставили в толкова неловка ситуация и съдията Андрей Икономов. Използват го да говори неверни неща, вместо да си признае, че по закон няма право да бъде в изпълкома. И не само той - нито Камен Михов, нито Йордан Христосков, нито Камен Костадинов трябва да бъдат там. Борис Велчев им го каза ясно - ако БФС извършва стопанска дейност, те трябва да напуснат. А съюзът извършва именно такава дейност - продава билети, артикули, страна е по договор за 50 млн. лв. за тв-права. В комисиите му не би трябвало да влизат и Петко Петков от следствието, и военният съдия ген. Пенгезов. Това са все хора, които или създават, или прилагат законите. Не върви точно те да ги погазват. Ами ако, не дай си Боже, ЕС включи този казус в доклада си за правосъдието в България? Ако толкова искат да заемат постове в БФС, нека напуснат работа, за да не престъпват закона. Друг е въпросът, че всичките им решения са нелегитимни, тъй като съдът все още не ги е регистрирал. И няма да ги регистрира в следващите няколко месеца, че и повече. В тази обстановка е несериозно да заседават, че и да вземат решения. Да не говорим, че в изпълкома попадна като вицепрезидент провалилият се начело на дисциплинарната комисия Атанас Фурнаджиев. Той е служител в "Мото-Пфое", където собственикът е германец, и партньорството с БФС не зависи от това дали Фурнаджиев е в изпълкома, или не.
С една дума - налага се бързо да изберем някого, който поне временно да управлява БФС до свикване на нов конгрес. Той трябва да бъде от предишния изпълком, който в момента е легитимен да управлява футбола ни. Не виждам обаче кой от тримата вицепрезиденти би бил подходящ. Единия доста унизително го избраха в последния момент, другият отпадна, а третият - уважаван бивш футболист - е свързан с футболен клуб. Но трябва да се вземе бързо решение, докато не е станало късно.
Делото срещу Иван Леков.В края на седмицата започна и делото срещу Иван Леков. Футболните съдии заявиха, че доброволно са събирали пари, за да може Леков да направи подаръци на двамата лектори от чужбина. На мен това ми прозвуча така: идва у нас премиерът на друга страна и министрите от българския кабинет събират помежду си пари да му подарят нещо.
В тази връзка ще разкажа една случка от срещата в "Царско село". Дръпнах настрани един от хората от съдийската комисия и го питах: "Според теб Боби Михайлов знаел ли е за това, че Иван Леков събира пари на съдиите?" Той отговори, че може и да не е знаел. "А за Борислав Александров и манипулираните съдии?" И човекът си замълча дипломатично. Сами съдете за какво става въпрос.
7 дни спорт"
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     02 март 2009   13:09


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS