Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Дайте ми пари, аз няма да ви съдя !

Опитайте се да си представите как вадите пачка хилядарка и доброволно замеряте някого с нея. Ама толкова сте доволен от постъпката си. Въобще не претендирате, че оттатък приемат жеста ви. Недоволни няма. Само дето и логика няма.
Точно в нормалната логика е проблемът, оказва се от изявлението на футболните рефери, че са събирали пари и са ги „дарявали”. Доброволно давахме парите, обясниха те пред съда.И не на кого да е са ги подарявали, а на високопоставен шеф от техния бранш. За същите тези хора – реферите, преди време новият съдийски шеф Димо Момиров заяви, че усетил, че живеят в страх.Още по-странно – уплашени хора, ама доброволно цакат кинти на високопоставен бос. Ако бях на тяхно място, по-скоро бих давал пари, ако съм уплашен, а не обратното. Излиза, че на реферите ни адекватното човешко поведение не им е присъщо и извън терена. Тогава какво да очакваме от тях, когато свирят мачове?Липса на логика съпътства и на други места случая с Иван Леков и оправдаването му на първа инстанция. Като например шумния му арест от ДАНС. Излиза, че баретите и техните шефове ужасно са сгрешили, включително е съгрешил и прокурор Роман Василев, разпоредил операцията. Всъщност, важното е дали са имали достатъчно улики срещу Леков, за да го задържат?Ако не - егати агенцията, егати националната сигурност и егати прокурора. Ако са имали, както би трябвало да е било, защо съдът оправдава Леков?Къде са събраните мангизи е друг фундаментален въпрос в какофонията, както и дали са заминали по някакво предназначение и за какво? Щото, оказва се, регламентирано такова предназначение УЕФА не предвижда, както обясни прокурор Бецова. Не стига, че за съдбата на пачките Леков мълчи като комунист преди Девети, ами мълчанието му получава оправдателна сила. Няма пари и признание – няма проблем.Разбира се, всеки нормален човек може да предположи каква е била цялата ситуация – от събирането на сумите до оправдателната присъда, защото, когато се работи с пари, се действа с мотиви и желязна логика. За целта обаче трябва да се загърбят твърденията на футболните арбитри и на Леков, както и решението на съда, и да се повярва на другата страна – примерно на прокурор Бецова и на рефера Христо Ристосков. Сега Леков щял да го съди. Ма направи го де, поне циркът да не свършва по средата !За тези, които не могат да си представят как се дават доброволно суми с по няколко нули - и аз не мога. Но с удоволствие мога да си представя друго. Как следващия път, когато съдиите ги удари непреодолимата тръпка да вадят пари от джоба просто ей така, случайно идват не при Леков, а при мен. Понеже законите за човешката психология не важат пред Темида, няма и да си помисля, че това е корупционна постъпка и ще ги гушна с удоволствие. Обещавам, че след това няма да съдя никого.
Влади Стоянов за в-к.Новинар
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    22 март 2009   13:11

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS