Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Промяната в Локо на Аян Садъков с Иван Маринов е козметична и няма да доведе до нищо

Промяната в Локо  на Аян Садъков с Иван Маринов е козметична и няма да доведе до нищо Треньорската смяна в Локомотив няма да доведе до нищо съществено в положителен план за развитието на клуба. Махането на Аян Садъков и назначаването на Иван Маринов е просто поредният маньовър на президентката Галя Топалова за туширане на напрежението. Уважавам много Маринов, защото се е доказал като кадърен и работлив специалист. В случая обаче той просто е употребен за една кауза, която е обречена. И това е така, защото просто под ръководството на Топалова в Локомотив липсва футболният проект. И като не знае какво да направи, бизнес дамата просто сменя хората. Именно затова един ден (дано да не е скоро) и Иван Маринов ще си тръгне по живо и по здраво. С далеч по-малко драми, отколкото Садъков, защото в актива на рекордьора по мачове за всички национални гарнитури е фактът, че той се нагърби два пъти в много тежък период да вади кестените от огъня. Именно липсата на футболен проект е най-голямата драма в Локомотив. За 2 години начело на клуба Галя Топалова така и не разбра, че ако ангажира подходящия човек, това ще є спести много, ама много средства. А тя пести от всичко останало, заради което впоследствие си плаща като поп. Единственият извод от ситуацията е, че Топалова просто не се интересува от футбол. За нея любимата игра и черно-бялата идея са нещо чуждо и просто средство за постигане на други цели. Цели, които тя няма да постигне, ако не намери човек, който да движи футболния проект. Изпълнителният директор Иван Петлешков просто няма физическа възможност да движи и чисто футболните дела. За последната година той направи невероятни фокуси, за да се спасява положението в клуба. Футболът обаче е нещо много по-деликатно, което изисква и друг човек.
Всъщност уволнението или оставката на Аян Садъков бяха повече от предизвестени. 48-годишният потомствен локомотивец бе оставен да се оправя абсолютно сам и в един момент се обърка. Повечето щяха да сгафят далеч по-рано или просто да хвърлят кърпата, както стори Драган Канатларовски преди година. Кадърът на Цървена звезда просто реши, че няма смисъл да живурка покрай празните обещания на Топалова. Аян обаче като корав човек остана и продължи да се бори, докато не беше пожертван в името на продължаващото безхаберие в клуба. След рокадата стана ясно и още нещо - на Лаута разни фактори мразят, ама много мразят всичко свързано с шампионската титла на Локомотив. В момента нито един от шампионския отбор и щаба не работи в клуба, което е повече от необяснимо. Явно Галя Топалова и съветниците є много се страхуват, че преди е имало голям Локомотив. Необяснимо е, че дори в школата не работят някои от златните момчета, които прекратиха кариера и могат да предадат безценния си опит на младите. Необяснимо е, че наставникът извел черно-белите до историческата първа титла в клубната история Едуард Ераносян е винаги последно име, когато се заговори за промени. Макар и без треньорски права в момента Ераносян би помогнал много като спортен директор например. Приближени на Топалова обаче казват, че тя не иска и да чуе за него. В същото положение са бившият капитан Красимир Димитров и Велко Христев. А те могат много да кажат на наследниците си. Очевидно обаче успехът от 2004 г. бърка в очите на някои хора. А който не уважава миналото си, не може да разчита на добро бъдеще.
Дончо ДОНЕВ, -марица

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    12 август 2009   11:14      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS