Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Ди Пресе: Съмнителният улов на шерифа Борисов в операция Наглите

Противоречиви улики в полицейската акция - наподобяват медийна инсценировка

Ди Пресе: Съмнителният улов на шерифа Борисов в операция Наглите Йожи, Хамстера и Културиста - това са прякорите на актуалните "медийни звезди" в България, пише австрийския "Ди Пресе", цитиран от "Дойче Веле". Дали Ивайло Евтимов, Антон Петров и Прокопи Прокопиев действително са главатарите на най-опасната банда, занимаваща се с отвличания, и основните мозъци зад сензационните случаи на похитени за откуп през последните години или са само престъпници на дребно, които "шерифът-премиер" Бойко Борисов е заловил, за да демонстрира своята непримиримост към престъпността? Вероятно този въпрос ще продължи да занимава българската общественост и през Новата година.

Преди седмица Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов, точно за ранните новини за закуска, оповестиха, че в рамките на 15 минути в София и в други градове са били заловени 25 крупни престъпници, сред които и гореспоменатите. Те били част от кръстената от вътрешния министър група "Наглите", отговорна за отвличания като тези на футболния президент Ангел Бончев и на индустриалеца Киро Киров.

"Доказателствата са толкова неоспорими, че биха издържали пред всеки европейски съд", каза гордо министър Цветанов. Само че компетентният съд освободи още на следващия ден 22-ма от арестуваните поради недостатъчни доказателства. Само Евтимов /Йожи/, Петров /Хамстера/ и Прокопиев /Културиста/ останаха зад решетките, няколко дни по-късно се прибавиха още двама заподозряни. При все това за Цветанов операция "Наглите" остава "пълен успех". Освободените от ареста били само от "периферията" на бандата, но останалите в следственото били "коравото ядро".

През изминалите дни телевизиите отново и отново излъчваха кадри от полицейската акция, заснети от снимачни екипи на вътрешното министерство. Особено при вида на звукоизолираната "къща на ужасите", където похитителите са държали жертвите си и са малтретирали някои от тях, кожата мнозина българи вероятно е настръхнала.

Освен това медиите съобщиха за връзки на Петров с политическите кръгове: така например, че той бил бизнес-партньор на един депутат на управлявалите доскоро социалисти, същевременно бил съсобственик на застрахователна фирма, която предлагала осигуровки срещу отвличане. Един от бизнес-партньорите е в управителния съвет на фирма, изработваща номера за МПС и търгуваща с оръжие и СРС. Пикантната подробност е, че фирмата е собственост на МВР.

Противоречивите изказвания за уликите и моментът, в който бе извършена полицейската акция - всичко много наподобяващо медийна инсценировка - предизвикват съмнения относно същността на операцията. Защото през последните седмици България бе обхваната от безпримерна вълна на престъпност. Първо бяха разбити трезори; на 14 декември магистрални бандити се провалиха при нападението на транзитно пътуващ турчин, полицията застреля един от извършителите. Същия ден бе нападнат супермаркет, а във Варна жена и синът й бяха обстрелвани с автоматично оръжие. "Всичко това не бе случайно, а се случи в момента, в който президентът на ЕС Херман ван Ромпой посети България", надуши заговор премиерът Борисов.

Неочакван край на насилието бе сложен с благата вест за разбиването на похитителската банда "Наглите". Конкретните доказателства обаче тепърва ще трябва да бъдат приведени от прокурорите по време на предстоящите съдебни процеси./БЛИЦ

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    24 декември 2009   12:40      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS