Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Любомир МИНЧЕВ:Това е Ботев, друг няма. Оплаквачите да млъкнат!

Къде са се крили тези безброй оплаквачи

Любомир МИНЧЕВ:Това е Ботев, друг няма. Оплаквачите да млъкнат! Последните три дни чух толкова много вайкане около Ботев, че се запитах къде са се крили тези безброй оплаквачи, та не съм ги забелязал през годините. Вероятно са били около мен, но те тогава прекарваха времето си на колене и не са привлекли вниманието ми. Но аз бях в центъра на тяхното внимание - така, както са коленичили. И никога не изпитаха срам. Не се срамуват и сега, когато се вайкат за Ботев.

На сесията в четвъртък беше прочетена една декларация, в която имаше много красиви фрази. Дори исках да се затичам към залата и да я подкрепя лично. После се сетих, че годината не е 2002-2003 или 2004-а, а вече е 2010-та. Този факт уби ентусиазма ми, който имах в ония години. Ето една красива фраза:"Ние казахме „не" на бавното и мъчително убийство на нашия любим клуб Ботев! Ние повече няма да позволим да обругават нашата градска гордост и чест! Пътят пред нас е само един - без Димитър Христолов! Призоваваме ви с цялата палитра от властови ресурси, които имате, да се възпротивите на унижението, което търпим! Ние няма да отстъпим!"

Драматизмът на това кърваво писмо ни отвежда назад във времето, когато оплаквачите бяха на колене и не се срамуваха от тази поза. Напротив, те гордо развяваха някакви байраци, без да им мине през акъла, че са коленичили и така могат да развяват само бели кърпички. Докато ги развяваха, се изнизаха 2, 3, 5, 10 години. Сега те оплакват Ботев, представяте ли си! Ако тази декларация беше прочетена през 2003 година например, тя щеше да е революционна по своята същност. Сега е една нелепица, която има стойност, ако това е опелото на Ботев. Тези страхливци през годините имат куража точно за това - за едно прекрасно опело на Ботев. През 2001 година Христолов по-различен ли беше? А през 2002, 2003 година! Въпросът ми не е само към авторите на декларацията. Тези момчета сигурно много ги боли от разгрома на любимия им клуб. Но те пропуснаха да платят цената на болката, когато му беше времето. Сега могат да участват само в едно опело, и нищо друго.

И пред кого, по дяволите, я четете тази декларация! Пред тези, които построиха стадионите и залите на Пловдив ли? Ако сте унизени от разгрома на Ботев, доста по-унизително е да търсите съдействие точно от тях. Какво ще им обещаете срещу тяхната помощ? И вие ли ще раздавате комисиони, изграждайки новия Ботев? Нали старият за това си отиде. Разбирам, че голяма част от общинските съветници са подкрепили декларацията на запалянковците. Това е нахалство, разбира се!

Ето една друга декларация от 3 юни 2005 година.

„По повод присъствието на фенове на последната пресконференция в ресторант „Българи"поясняваме, че не е променена негативната позиция на феновете спрямо повечето от действията на Димитър Христолов. Временното примирие, което беше сключено под давлението на Ясен Петров и Костадин Костадинов, изтече с последния съдийски сигнал на мача с Бобов дол. Напомняме на клубното ръководство, че не са издължени голяма част от договорените суми за организиране на екскурзии и други фенски мероприятия. Нови договорки между фенове и ръководство ще бъдат възможни след приключване на финансовите въпроси с клуба."

Затова ви казах, че декларацията от четвъртък пред Общинския съвет е невалидна, колкото и красиво да звучи. Съставителите й искаха пари, за да обичат Ботев. Сега го оплакват и не съм сигурен дали е безплатно. Те нищо безплатно не правеха. Онези, които търгуваха с любовта си към Ботев и се занимаваха единствено с договорки за парите, които взимаха, искали да правят нов Ботев. Платената агитка на Ботев е толкова виновна за разгрома му, колкото и Димитър Христолов. Днес тази агитка може да развява единствено бели кърпички, а не байраците на революцията. Моля да останат само оплаквачите, които през годините проявиха достойнство и поне аз никога не съм виждал на колене. Христолов си плащаше за подкрепа и я получаваше. Ако беше продължил да плаща, тези смели поборници за нов Ботев нямаше да гъкнат и до днес.

А на кого по-напред да плаща Христолов - на запалянковците или на политическите си приятели, които му осигуряваха държавни поръчки. Ако публикуваме снимките им с жълто-черни шалчета, край няма да имат. Те също днес оплакват Ботев и твърдят, че с Христолов този клуб няма бъдеще. Разбраха го когато Христолов спря да плаща.

Числя се към малка група хора, които твърдяха от самото начало на този проект - 1999 година, че той е обречен на провал. Защото беше роден от политически лицемери и платени лумпени. Личната ми прогноза беше за срутване след 5-6 години, но сбърках. Агонията продължи заради лицемерите и онези 15-20 търговци на любов. Затова сега ме напушва смях от тези с белите кърпички, които си въобразяват, че са написали кървавото писмо и че Ботев е това, което те кажат. Дори Бареков, приятел и поддръжник доскоро на Христолов, написа, че приятелят му бил подкрепян от корумпирани политици и прокурори. Да им каже имената тогава!

Чико, легендарният Чико, каза, че все едно му отрязали едната ръка. Веднъж написах: „Чико, те не те заслужават!" Беше след поредното му изгонване от Ботев. Виждал съм го да плаче като треньор след победа с 5:2 над Спартак (Вн). Тогава пък публиката искаше да го гони. Не знам каква декларация би написал Чико сега. Изненадан съм, че той е изненадан от случилото се. А и неговите ръце отдавна бяха отрязани от Христолов . Но познавам хора, които отказаха да работят в Ботев заради Христолов. Те бяха наясно с лицемерите и лумпените. И обичат много повече Ботев, отколкото онези, на които им плащаха. Този Ботев, единственият. Друг не може да има!
http://www.marica.bg/

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    02 март 2010   15:16      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS