Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Черноморец отговори на придворните слуги на Гриша Ганчев в медиите с декларация

Митко Събев: Бай Ганьовското в журналистиката е пагубно

Черноморец отговори на придворните слуги на Гриша Ганчев в медиите с декларация Във връзка с публикации, тиражирани в две медии коментар на Владимир Зарков, озаглавен „Зомбитата на Балъков” във вестник „7 дни спорт” и „До Щутгарт и назад” от Иван Василев във вестник „Меридиан Мач”, трябва да заявя следното:
Двата материала минават всякакви допустими граници на журналистическата етика и професионализъм, като умишлено акцентират върху изцяло неверни и манипулативни тези, разпространяват обидни квалификации и клевети, целящи да накърнят доброто име на клуба и на неговия треньор. Тези словесни разправи, както и публикуването на непроверена и недостоверна информация, са насочени не само срещу конкретни лица и клубове, но и срещу българския футбол.
Никой не печели от подобни инсинуации, напротив - безотговорното и безнаказано разпространение на лъжи трови цялото публично пространство. Точно затова се чувствам длъжен да реагирам. Винаги съм зачитал правото на критичен коментар и на независима журналистическа позиция на всяка медия.
За съжаление в посочените публикации, свободата на словото се е превърнала в тояга, която журналистите размахват като типични герои на Алеко Константинов, когото иначе съвестно цитират и в двата материала.
Абсолютна спекулация са твърденията за неограничено наливане на милиони в ПСФК „Черноморец – Бургас”. Клубът разполага с одобрен бюджет, както и с финансов и маркетингов план, които стриктно изпълнява, при строга отчетност и прозрачност.
Параметрите на бюджета на първия отбор за периода от 30.06.2009 – до 30.06. 2010 година са: Възнаграждения – 2 786 077 лева, платени премии – 562 152 лева, контрактни суми – 431 390 лева. За тези, които не могат да събират, бюджета на представителния отбор за посочения период възлиза на 3 779 619 / три милиона седемстотин седемдесет и девет хиляди шестстотин и деветнайсет/ лева.
Инвестициите, правени от акционерите на ПСФК „Черноморец – Бургас”, са част от мащабен план за развитие на спортната инфраструктура и създаване на повече възможности и отлични условия за спортуване на младите хора в града.
Неведнъж съм казвал, че когато става дума за финансови средства, усилията ни са насочени именно към изграждането на клуб на базата на най-добрите европейски стандарти, към създаването на школа и на условия за активен спорт. Това няма нищо общо с харченето на милиони за играчи и спортно-техническо ръководство, така както го описват цитираните по-горе публикации. Четвъртата власт – медиите, също както останалите власти, трябва да имат съзнанието за своята отговорност спрямо обществото.
Тази отговорност не включва набеждаване, лъжи, манипулации, както и речник, който може да засрами дори Алековите герои. Истината е, че Бай Ганьовското начало в журналистиката е пагубно за самата журналистика. Затова единственото, което мога да допълня е, че искрено се надявам авторите на посочените публикации да вникнат в истинските проблеми на футбола и да започнат да ги отразяват в материалите си. Иначе ще се случи така, че цитираните тук журналисти последни ще разберат за промените, които вече настъпват в българския футбол.
В заключение трябва да подчертая отново, че аз лично, спортно-техническото ръководство на ПСФК „Черноморец – Бургас” и играчите, ще продължат да следват поставените цели за развитието на клуба, въпреки всички атаки.
Митко Събев

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    28 април 2010   11:00      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS