Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Неприлично предложение

Неприлично предложение


Началото на тази странна игра на удоволствие и болка винаги е сладко. Напомня на момента, в който заставаш на ръба на стръмна ски-писта в мъглив февруарски ден и надникваш надолу. Наклонът е голям и тъкмо затова е гъделичкащо-примамлив; знаеш за съществуването на бабуни и коварни камъни по трасето, но те не те спират, напротив - предизвикват те; финалът на пистата никакъв не се вижда и е неясен; и най-сетне ти днес си с нов екип, нова каска и нови умения в джоба си и чак ските ти потръпват в безумно желание да се спуснат надолу и да му разкажат играта на това склонче.  


Обаче стоп- кадър! Това е само снимка. Кратък фрагмент, уловил само и единствено настоящия момент. Предисторията е по-различна, по-горчива и поне на пръв поглед имаща малко общо със случката. Каквито са всички предистории.


Само новият ти екип знае защо всъщност си го купил. Него не можеш да заблудиш, както ще направиш после с околните. Само той знае, че ти всъщност си се влюбил в склона. В наклона. В опасността. И даже ти се иска да паднеш и същият този склон да те привлече в болезнена, раздираща прегръдка. А какво удоволствие носи прегръдката, ако няма хубава дреха, която да бъде разкъсвана междувременно, нали така?


Каската също не е случайна. Тя е обвивката, в която си пъхнал изранената си душа с надеждата, че тя ще бъде достатъчно здрава, за да я пази от нови удари. Които този път могат да бъдат фатални. 


А новите умения? Те са свързани с въпросните нанесени удари. Всеки удар е отнемал безмилостно парче от душата ти. И за да се съхраниш, си развивал по едно умение на негово място. Или по половин. Все тая. Важното е да не се получава празен ход.


В някакъв момент натрупаните умения заприличват на склад, в който само слагаш, но не взимаш нищо. Материалът просто прелива. И ти става ясно, че за да освободиш малко място, трябва да унищожиш една част. А как най-ефективно се премахва боклук? Правилно - трябва да го изгориш. 


И така, започваш да си играеш с огъня с излишъка си от умения. Гмурваш се по склона надолу и забравяш да следиш за опасните завои. Знаеш, че ще боли, обаче не ти пука. Излишъкът душевен багаж не ти позволява да ти пука за подобни дреболии. Трябва да го унищожиш - или той ще унищожи теб. 


Вариантите, разбира се, са два. Или стигаш до края на пистата по корем, плюейки зъби, или нарамваш ските, плюеш върху склона и тръгваш да се катериш обратно към началото. Не, грешиш, като предполагаш, че има вариант "победител, който къса лентата с гърди на финала". В тази игра победители няма. Или ако има, то те отдавна са губещи by default.


Победител и Унижение никога няма да преминат финала ръка за ръка.


 


Чудно вие кой от двата варианта избрах аз ли? Аз просто завих към съседната полегата писта с поразкъсания си екип, каската-верен другар и нов наръч умения в джоба на грейката. 


Уморихте се от метафори? Не съм изненадана. Аз дори повече.


:)            
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     02 септември 2011   11:37


  18 юли 2014 17:47   |   crorkservice   |     |  
glIgZT Major thanks for the blog article.Much thanks again. Will read on...


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS