Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Негово Величество Гнева

Негово Величество Гнева

Да правиш реклама на гнева е също като да ходиш по острието на бръснача.


И въпреки това аз ще си позволя да я направя днес. Защото социумът така ни е натъпкал до козирката с фалшиви мнения и щамповани фрази кое е добро и кое - лошо.


За разлика от повечето рекламирани продукти, този се оказва качествен. Макар и едва след като обелиш агресивната му опаковка.


Главните причини, поради които се сприятеляваме с гнева, са две. Или някаква нужда - осъзнавана или не - не е посрещната и задоволена, или някаква граница е нарушена. Съборил си стените си, отворил си душата си, пуснал си всеки да нахълта вътре - и ето ти цялата паплач на гости. Потъпква, гази, чупи де-що види, а после с нагъл вид ти заявява, че да не прощаваш и да се възмущаваш е твърде нехуманно. Какви ти граници! Край - принуден си да слугуваш на самозабравилите се гости и да се усмихваш всеопрощаващо на всичките им безобразия. Само че, разбира се, когато продължиш твърде дълго по този път и стигнеш до ъгъла, в който безутешно те чакат тъгата и опустошението, никой не те упреква. Никой не ти казва, че е грешно и неправилно да се чувстваш по този начин. Да сте чули някой да заклеймява депресията? Не, тя далеч не е толкова лошо нещо! Но виж, гневът - това е смъртен грях. А че има здравословен гняв, който не само, че може, а трябва да бъде изразяван, се говори само в кабинетите на психолозите. (Между другото уведомете ме, ако чуете някъде нещо за здравословна депресия.) 


Да, гневът е подценяван. А знаете ли какво ще се случи, ако го надцените? Ще се превърнете в агресивен истерик. Така че - с мярка. В случая с гнева цаката е да не вървите нито пред него, нито зад него. Просто вървете до него и му отдавайте нужното внимание. Защото той наистина може да бъде безценен съюзник!


Преувеличено ли ви звучи? Е, разбираемо е. Все пак, правя реклама. :)


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     12 септември 2011   16:28      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS