Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Марк Бергер,рaзвеждал сините футболисти-туристи в Москва: Намерихме Артур, но нашaтa службa ФСБ търси организатора на аферата

Марк Бергер се прочу в България покрай “синята” афера с трансфера в “Рубин”. Това е човекът, посрещнал и съпровождал в Москва четиримата футболисти, изпълнителния директор Константин Баждеков и мениджъра Николай Жейнов.Два мерцедеса возиха левскарите в Русия на 20 и 21 септември. Настаниха гостите в 5-звездния “Шератон”, водиха ги на медицински преглед. След изследванията в неделя по обед трябваше да има директна среща “Левски” - “Рубин”, но изведнъж информираха българите, че... няма да има. “Сините” взеха две таксита до летището и се завърнаха посрамени, докато отборът губеше с 0:2 от ЦСКА.

“Труд” се свърза по телефона с въпросния Марк Бергер, който за първи път говори пред българска медия.

- Какво работите, г-н Бергер?

- Мен ме наемат за срещи с хора за решаване на въпроси, които някой не може да реши. За подписване на договори, юридическо обслужване и друго подобно. С две думи, съпровод на сделки, съдействие.

- Кога разбрахте, че в историята с “Левски” има нещо нечисто?

- Аз веднага ще започна с г-н Артур. Ние го намерихме. И сега тук ще се оправяме защо се получи така и кой стои зад това. Ще се оправим, но е необходимо време. Трябва да се стигне до корена на проблема, за да може хората, които са организатори, да се открият и да се докопаме до истината. Да се намери Артур не е проблем. Въпрос няма. И вече когато нашите и вашите служби се свържат... Нашите служби работят. Има такава служба ФСБ, знаете ли?

- Да, бившата КГБ, нали?

- Да, да. Срам ме е, но не можех да помогна вече от момента, когато стана всичко. Платих лични пари за играчите, настанявайки ги в хотел, и още никой не ми ги е върнал. И когато намеря поръчителя на всичко това, ще го накажем с цялата строгост на нашите руски закони или вече на вашите. Проблемът трябва да се решава заедно. Него вече го намериха, намериха го. Но той е един, това е малко, разбирате ли? Един човек е нищо. Артур е изпълнител. А ни е нужен организаторът. На вас също ви трябва, нали? Аз пострадах. Пострадаха и други. Има странични хора, които са дали пари. Не е малка сума - десет или двайсет хиляди евро, а много повече. И те не си получиха парите. Артур ли ги е взел или не е Артур? Не знам, но парите са големи.

- Вие познавате ли Артур?

- Разбира се, разбира се. Познаваме се от не една година. И не само аз. Много хора го знаят.

- Добре, а какво работи?

- Той е футболен агент. Вижте, на мен ми плащат, върша си работата. Хора не убивам, не търгувам с наркотици. Поръчаха ми нещо, направих го. Подставиха ме в тази работа. А Артур винаги е бил и в Москва и в други градове. И всичко беше добре, претенции никакви не са възниквали.

- А с кого работи?

- С всички руски клубове, точно. Е, хайде - с почти всички. И не само - и с чуждестранни клубове.

- А има ли известни футболисти, свързани с него?

- Знаете ли, с него не общувам, защото не е точно моята работа.

- Той се е представял с различни имена.

- Името му изобщо не е Артур. Имам паспортните му данни, не помня точно какво беше.

- Арутюнян?

- Да, да, нещо такова. Ние всичко това го имаме, може да не преживявате...

- Тодор Батков каза, че по негова информация ЦСКА е поръчител на аферата. ЦСКА от София, не от Москва.

- Честно ще ви кажа - никого не знам от София от ЦСКА. Ако знаех, че е афера никого нямаше да посрещам. Длъжни бяха да ми пратят писмо. По принцип трябваше да ми пратят писмо с поръчката, но тук на приятелска основа позвъниха познати, казаха, че Артур е помолил, ще ми платят за съдействието. Какво да питам повече? Иначе за такова нещо работя чрез писмо - от ЦСКА, от “Левски”, няма значение. Сега ми казаха, че играчите вече пътуват. Час преди да кацнат, да ги чакам на летището, да се организира медицинска комисия. Когато разбрах, че всичко е афера, беше късно.

- Вие непрекъснато ли бяхте с четиримата футболисти - в хотела, в ресторанта, в клиниката.

- Да, през цялото време.

- А кога точно усетихте нещо нечисто?

- Когато започна медицинската комисия. Тя беше непрофесионална. Имам само една молба, лична молба. Бих искал да промените фамилията ми, когато печатате. Искам името ми да остане чисто, то засега е непорочно.

- Но вашето име е известно в България още от 20 или 21 септември. Вие сте известен човек в България. Може би за съжаление...

- Ха-ха-ха, извинявайте. Не знаех. Тогава няма проблем. Пишете. Само не искам да пострада клубът “Левски”, той в нищо не е виновен или г-н Тодор. Съжалявам, че “Левски” има проблем.

Ростислав РУСЕВ, "Труд"

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    08 октомври 2009   14:18

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS