Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Дянков с безпрецедентна и груба намеса спря парите на град Пловдив

Прилича на Мистър Биин и е много вреден за Пловдив

Дянков с безпрецедентна и груба намеса спря парите на град Пловдив Кметът на Пловдив изчете пред общинските съветници прочувствената декларация срещу Дянков , който с писмо до европейската банка за възстановяване и развитие е спрял изпълнението по процедурите за 30 милионият заем.
Тодор Христов пък директно поиска оставката на Симеон Дянков. Разярeн от изказване на общинската съветничка от ГЕРБ Павлинка Кацарова, кметът обяви, че държавата дължи на Пловдив 77 милиона и 500 хиляди лева.
" 26 милиона и 500 хиляди лева за софийските боклуци и 30 милиона, който държавата спира за заема и 20 милиона субсидии, които държавата няма да ни ги даде стават 77 милиона и 500 хиляди лева"-каза Сл.Атанасов и допълни , че това е чиста финансова блокада на Пловдив.
"Не е проблемът, че проектът не е одобрен, въпреки че е готвен съвместно с техните спрециалисти. Избрахме я, защото знаехме, че всяка наша стъпка ще се следи. Големият проблем е, че европейската банка въобще не го видя проекта. Защото миналият месец човек до ГЕРБ написа донос до банката и като не мина, сега държавата спира заема. Това е липса на държавническо мислене. Пълно безочие е, че Дянков иска за тегли заем за кризата, а в същия ден отказва исканиятт от нас заем"-каза председателят на общинският съвет Илко Илиев .
"Дянков прилича на Мистър Биин и е много вреден за Пловдив" -обобщи Николай Радев от БСП .
Според юриста Колев градът ни е обявен от финансовият министър за нефелен, а кредитният му рейтинг е разрушен.
"И това го прави човек, който тегли милиард и половина от нашите данъци"-каза Колев. "Борете се"-така се обърна съветника от БСП Тодор Кръстев към Славчо Атанасов.
Ето писмото на кмета на Пловдив до финансовия министър:
Вчера станахме свидетели на безпрецедентна и груба намеса на държавата в местното самоуправление. Без да се допита до Община Пловдив, без да изложи каквито и да било аргументи, финансовият министър на България едностранно спря разглеждането на проекта на Община Пловдив за инфраструктурен заем от Европейската банка за възстановяване и развитие.
Това е заем, с който ние искаме да ремонтираме над 300 улици в нашия град.
Това е проект, в който в продължение на година и половина вложиха труда си цели екипи от специалисти, както на Община Пловдив, така и на Европейската банка за възстановяване и развитие. Резултатите от този труд са 8 доклада и над 1000 страници анализи и разчети на специалисти - като се започне от икономически и се стигне до екологични изследвания.
Това е решение, което беше прието от принципала на град Пловдив, Общинския съвет, с 29 гласа "за" и само 4 "против". С писмото на министър Дянков обаче беше погазена свещената воля на този най-висш орган и представител на народа.
Неслучайно работихме толкова дълго и упорито по заема. Още в началото на моя мандат направихме редица проучвания. От тях стана безспорно ясно, че пловдивчани поставят на първо място като проблем състоянието на уличната мрежа в града. Истината е, вътрешнокварталните улици в Пловдив не са преасфалтирани повече от 20 години, а някои и от 30 г. Всяка година ние наливаме в кърпенето на дупки огромни суми, без да има реален резултат за нашите улици.
Очевидно е, че този заем ще бъде глътка въздух за пловдивския бизнес в трудната икономическа ситуация. Тук ще отворя една скоба - парадоксално е, че именно в деня, в който бе прочетено писмото на г-н Дянков пред Борда на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие, той обяви, че ще тегли държавен дълг за справяне с кризата.
Целият потенциал на Пловдив - желанието на хората, работата на експертите, решението на Общинския съвет, беше еднолично зачеркнат от един единствен човек. Който дори не се допита до нас и не ни даде нито един аргумент за своите действия. Който не е стъпвал и сигурно никога няма да стъпи по разбитите пловдивски улици. Смятам, че това е безпрецедентна политическа намеса на държавата в работата на местната власт, която по Конституция е самостоятелен юридически и икономически субект. Очевиден е политическият подтекст на подобно действие. Такъв акт не помнят дори годините на най-голямо политическо противопоставяне и мракобесие.
Това е политически удар и за някои може да е политическа игра, но всъщност, истинските потърпевши са нашите граждани - обикновените хора и бизнесът на Пловдив. Искам да стане ясно на всички, че аз като човек, избран да защитавам интересите на Пловдив, няма да позволя на никого, независимо по какви причини, да се отнася с град Пловдив като с третостепенна колония. Ще потърся спешни разговори с правителството; ако не постигна резултат, ще настоявам за спешно заседание на Сдружението на общините в Република България, в качеството си на член на Управителния съвет на сдружението. Ще се обърна и към президента на Република България, както и към посланиците на всички европейски държави. Няма да се откажа и ще защитя интересите на нашия град.SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     27 май 2010   17:14      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS