Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Президент и премиер казаха Не на Ред, законност и справедливост в парламента

Тагарински днес заяви, че няма да става член на ГЕРБ.

Президент и премиер казаха Не на Ред, законност и справедливост в парламента Парламентарната група на партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС) вече не съществува.Председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви в началото на днешното заседание, че численият състав на групата е под необходимия минимум от 10 депутати. Преди това Цачева прочете заявлението на депутата Марио Тагарински, че напуска групата на РЗС.Народните представители от РЗС ще имат статут на независими. Според правилника на парламента те не могат да образуват нова парламентарна група или да се присъединяват към вече съществуваща.Депутатите губят и привилегиите, с които се ползва всяка група в парламента - леки автомобили, собствена стая, повече пленарно време за изказвания.
Най-важната последица обаче е, че шефът им
Яне Янев вече няма да може да заема поста председател
на парламентарната комисия за борба с корупцията, нито ще е член на комисията за контрол върху Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС).
Депутатът Димитър Чукарски ще се раздели с поста председател на външната комисия, а Атанас Семов ще освободи креслото на заместник-председател на Народното събрание.Новият шеф на комисията за борба с корупцията е Димо Гяуров от Синята коалиция, депутат от Пловдив, бивш директор на Националната разузнавателна служба по време на управлението на ОДС (1997-2001).Вчера Янев вчера успокои нагорещената от самия него обстановка около напускането на Тагарински като заяви в телевизионно интервю, че това, което той нарече "ултиматум" всъщност не било ултиматум.Тогава Янев заяви: "Започваме организирани протестни действия както вътре, така и извън страната".В понеделник той каза: "За РЗС има един изход - парламентарната група да се възстанови до 9 ч. в сряда.Всеки, който ме познава, знае, че при мен думата "ултиматум" не върви", му отговори премиерът Бойко Борисов.

Тагарински днес заяви, че няма да става член на ГЕРБ.
"Не обмислям да ставам член на никоя партия, нямам ангажимент към ГЕРБ и те нямат към мен", каза той в кулоарите пред журналисти.Независимият вече депутат обясни, че няма охрана, а е говорил с премиера Борисов евентуално да му бъде назначена, ако се наложи и по преценка на органите за сигурност."В събота сутринта беше отправена заплаха към мен, едва ли не, че ще бъда отвлечен", каза Тагарински. По думите му няма нужда частни екипи да го издирват. Той посочи, че е бил вкъщи и дори се е обадил на колеги от РЗС и на Димитър Абаджиев, за да съобщи, че не е изчезнал.Тагарински обясни мотивите си да излезе от групата на РЗС с разочарованието, че един широк, консервативен проект, започнал още в 40-ото Народно събрание с участието на ССД и ВМРО, на практика не се е състоял. Не му допадала персонификацията на проекта.
Посочи, че решението му е напълно обмислено, но не е уведомил предварително ръководството на РЗС, защото е очаквал силно негативна реакция. Липса на доверие, дълбоко разминаване в принципите, методите, начините на действие, реториката - всичко това стояло в основата на "раздялата" му с РЗС.
http://www.vesti.bg/

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    09 декември 2009   11:35      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Обучение & Кариери:
Шафранът – „божественото цвете“ на парфюмерията
На гребена на вълната с REFAN
Лайфспорт магазин организира Благотворителен търг в подкрепа на Футбол клуб
Предизвикателната Ванеса e Мис Монокини
Силвия Юрукова на корицата на BG ФУТБОЛ&LIFE

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS