Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Софийският градски съд не призна конгреса на БФС от 30 януари,

Състав на Софийски градски съд отхвърли регистрацията на резултатите от извънредния (редовен) конгрес на БФС, състоял се на 30 януари т.г. По тази причина към днешна дата не е възможно да бъдат вписани промените в Устава и в управителните органи на футболната централа. Това означава, че засега Изпълкомът на Боби Михайлов е нелегитимен, както и всички негови решения, засягащи трети страни, съобщава Спорт1.бг.Юридическата разшифровка на казуса сочи, че правна сила няма номинацията на националния селекционер Станимир Стоилов, която би могла да донесе например служебна загуба в Дъблин при положение, че от ирландска страна сезират ФИФА и ако до момента на световната квалификация БФС не получи регистрация у нас. Без правно основание остават и всички действия и двустранни отношения на „Иван Асен II“ 26 що се отнася до организацията и провеждането на вътрешните първенства и турнири. Например контактите с МВР по охраната на мачовете, медицинското осигуряване, връзката с общините и различните държавни институции.
Според запознати с материята нелегитимно е и отлагането на първия пролетен кръг в „А“ група, тъй като органът взел това решение е лишен от правомощия заради отхвърлената молба на БФС за вписване на резултатите от конгреса. Жълтият картон е вдигнат на централата като последствие от жалбата до всички съдебни и административни инстанции на недопуснатия до вота на 30 януари Ивайло Дражев, който в мотивировката си е посочил десет фрапиращи нарушения на законите и процедурата.Според нормативната уредба на страната БФС може да обжалва пред Апелативния съд първоначалното решение на Софийския градски съд. Ако това не се случи в определения срок резултатите от конгреса на 30 януари т.г. ще се считат за недействителни. Хора от средите обаче са на мнение, че широко представените в централата магистрати и фактори от МВР и държавната власт няма да допуснат подобна развръзка. В същото време Ивайло Дражев е сезирал еврокомисията в Брюксел за нарушенията и крещящия конфликт на интереси в практиката на БФС, произтичащ от ангажирането на ключови фигури от съдебната система с една организация, която има сериозни проблеми със законите на България покрай „Рефергейт“ и досъдебното производство срещу Иван Леков и Борислав Александров.
sport1.bg

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    25 февруари 2009   23:33

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BG футбол & Новини:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Скандално:Синдикът на ЦСКА зщитава интресите на хазартна фирма
Сбогом шампионе.Карушков остава завинаги в клубната история na Ботев
На пет часа от...уволнението...
Паметно 2:2 изхвърли Лудогорец от Шампионска лига

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS