Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

След като В.Михов призова баретите да погват футбола ни,БФС поиска съдействие от МВР за уредените мачове

След като В.Михов призова баретите  да погват футбола ни,БФС поиска съдействие от МВР за уредените мачове От Българския футболен съюз са поискали съдействие от органите на МВР да разследват съмнителните мачове в "А" група, за които медиите у нас говорят напоследък.
Освен това от родната централа обявиха, че на следващото заседание на Комисията по етика, феърплей и сигурност ще се занимават с изказванията на "някои клубни президенти, уронващи престижа на БФС". Очевидно става въпрос за изявленията на адвокат Тодор Батков от миналата седмица.
Пълният текст на публикуваната в сайта на БФС информация:
На 16. 04. 2009 г. на свое заседание комисията по етика към Българския футболен съюз разгледа следните теми:
1. По инициатива на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов комисията обсъди поредицата материали в средствата за масова информация, свързани с поставянето под съмнение редовността на някои крайни резултати от мачове в "А" Професионална футболна група. Българският футболен съюз поиска пълно съдействие от органите на прокуратурата и МВР в изпълнение на техните законови правомощия. На следващото си заседание комисията ще се занимае подробно с изявленията на някои клубни президенти, уронващи престижа на Българския футболен съюз.
2. Възникналите законови изисквания за назначаване по сигурността в професионалните футболни клубове.
Беше направено предложение до Изпълнителния комитет на следващото му заседание да се определят срокове за назначаването на такъв служител във всеки футболен клуб. Служителят по сигурността на БФС Илия Илиев бе натоварен да изготви проект за критериите за подбор, примерна длъжностна характеристика и функционалните задължения на служителите по сигурността, съобразно изискванията на ФИФА. Изпълнителният комитет трябва да одобри програма за обучение на служителите.
Само преди дни Президентът на ПФЛ Валентин Михов прорева срещу съмнителните мачове у нас чак от далечен САЩ. "Няма какво да си крием главата в земята", ядоса се пред sportline.bg футболният бос. "От известно време има мачове, които се знае предварително как ще свършат. Затова баретите вместо да арестуват хора за по 150 лева, да подхванат корупцията. Бях президент на БФС, когато извадихме Янтра от "А" група. Полицията тогава обаче хвана хората на мястото, парите стояха на масата и за мен беше лесно. Сега как Боби на своя глава да каже: "Ти купуваш мачове"? Откъде накъде ще вменяваме на Боби и преследването на "черното тото"? Това са грижи на държавните власти, на полицията, нали плащаме данъци".

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     16 април 2009   16:38


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BG футбол & Новини:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Скандално:Синдикът на ЦСКА зщитава интресите на хазартна фирма
Сбогом шампионе.Карушков остава завинаги в клубната история na Ботев
На пет часа от...уволнението...
Паметно 2:2 изхвърли Лудогорец от Шампионска лига

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS