Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Атанас Караиванов:След като не съм в Цска,няма да ми звъни Орлинов за да ми каже, че му трябват едни 1000 лева и баща му да ни плаши

Връщат Димитър Пенев, за да му ползват името,но той ще е без реална власт

Атанас Караиванов:След като не съм в Цска,няма да ми звъни Орлинов за да ми каже, че му трябват едни 1000 лева и баща му да ни плаши - Какво се случи вчера?
- Занесох уведомление, че напускам ЦСКА. В понеделник предупредих Димитър Борисов, 24 часа по-късно оставих уведомлението на секретарката. Там друг няма, шефове няма, в ЦСКА никога няма никой.

Освен Каубоя и няколко момчета, които се опитват да дават всичко от себе си, но напразно. Обади ми се Адалберт Зафиров, предложи да не бързам, защото моментът е кризисен, но той е кризисен от първия ден, в който съм дошъл, и всеки ден става все по-трудно. Усетих го Зафиров разколебан. Знаеше вече, че Димитър Пенев ще му бъде съветник.

Ако бях останал, днес щях да съм част от един абсолютен нонсенс.Връщат Димитър Пенев, за да му ползват името той винаги се появява в кризите. Но Пенев без реална власт и без да носи отговорност. Играчите ще знаят ли кой прави състава, кой прави смените? Какво означава съветник? Нищо не означава. Всъщност ЦСКА се управлява от няколко съветници, но те не работят в клуба.

- Какво е положението с чужденците в ЦСКА сега, всички ли си отиват?
- Един Господ знае, дано изкарат до май. Знае се, че си тръгват Митрески, Петре, Панку, Гранден. За съжаление не им се плаща редовно, а трябва, за чужденеца това е важното, той затова е дошъл. Не може да не им плащаш, като си ги извикал, като си подписал.

Мотивацията му е заплатата, нищо друго. Това е въпрос на политика - с какви хора ще играеш. С трима чужди или със седем-осем. Но това, със 7-8 чужденци, ЦСКА ли е? Или някаква сборна трупа? Тези какво общо имат с духа, традициите, ценностите на ЦСКА? Те не страдат с публиката, те са чужденци. За заплата, но като и нея не я получават...

- А българските играчи в ЦСКА какво представляват в момента?
- Последните няколко селекции в ЦСКА нанесоха трайни поражения. Защото си взел ядрото на един отбор, но на кой отбор? На Сливен. Взел си 5 от Ботев, но кой е Ботев? Двама от Пирин и двама от Мездра.ЦСКА събира футболисти от отборите, които се борят да не изпаднат.Това е ЦСКА. И преди сме вземали, но какви хора сме вземали? От Берое - Георги Димитров, Петър Жеков, Стойчо Младенов, от Хемус (Харманли) - да, ама Христо Стоичков.

Сега е сбиротък. Още по-странното е, че играчите от тези малки отбори, вместо да се радват, че са попаднали в ЦСКА, и да са готови да носят обувките на по-старите, си казват: "Ами като не ни пускат титуляри, по-добрe да се върнем в предишните отбори".

- Всъщност, за да си подадеш оставката, и ти си разбрал, че в ЦСКА развитие няма да има. Така ли е?
- Притесни ме поредицата нелогични неща, които се случват. Чувствам се изигран - поканен съм да се свърши някаква работа, а никаква работа не се върши. Аз развитие в близко бъдеще не виждам. А да говоря за "План 2018" не ми прилича. Страхувам се от най-близкото бъдеще. То може да е по-лошо от това, което е днес ЦСКА.

- Ти каза, че едни съветници, които не са в ЦСКА, решават всичко. Какво правят тези хора, кои са те, какво общо имат с футбола?
- Лошото е, че нямат нищо общо с ЦСКА. А хората, които са в ЦСКА, носят отговорността. Отнесе го Любо Пенев, избяга Андоне. Вчера ми се обади по телефона Андоне и ме пита: "А ти още ли си там?".Андоне избяга от лудницата, от това, че не се работи професионално.Тези тайни съветници са около собствениците и основната им дейност е да плюят срещу всеки, който работи в клуба. От треньора до чистачката.

И да предлагат постоянно някаква идея за кадрови промени. Ето, само за една седмица, за два мача те обясниха, че Зафиров не е добър треньор. И че трябва да му се сложи Димитър Пенев. Слага му се Димитър Пенев. И това са същите хора, които накараха Димитър Борисов да махне Димитър Пенев и да сложи Любо Пенев. После махнаха Любо Пенев.

- Защо Любо стана лош?
- Защото беше прекалено голям професионалист за това, което е в момента ЦСКА и което представляват тайните съветници. Те не могат да го изтърпят. Не могат да го търпят, защото не им дава да управляват. Но мен ме хвана срам, когато видях Андоне как ни разкри. А той просто ни разкри какво представляваме и си тръгна.

- Изиграхте с Левски един позорен мач. След това сте си къркали в "Планета". Какво празнувахте, какво си говорихте?
- Явно някой ни е видял. Говореха - замалко да бием, играхме си много добре - това си говореха.

- Ти имаш ли да вземаш пари от ЦСКА?
- Това не е никакъв проблем. Не повдигам въпроса. За месеците, в които съм работил, не съм получил и стотинка, но това не е важно.

- Но как ви гледат в очите, като не ви плащат? Вие си плащате данък смет, защото "Титан" чисти улиците, а те не ви плащат за работата. Означава ли, че и вие трябва да спрете да плащате данък смет?
- Наистина е криза.

- Защо вземаш чужденци през зимата плюс скъп треньор когато знаеш, че не можеш да им платиш?
- Ами то става ясно. Докарани са, за да свършат една работа, без да им платят. Затова са докарани.

- При Васил Божков имаше ли неплатени заплати?
- При Божков заплатите се плащаха авансово - в началото на месеца за същия месец.

- Какво очакваш сега?
- Първо очаквам утре да е първият ден, в който няма да ми звъни Орлин Орлинов. Да ми каже, че му трябват едни 1000 лева, или да ме пита кога ще го върнат в първия отбор. Обажда се и баща му да ни плаши. Няма да ми се обадят още поне 20 души, които ще ми се наложи да излъжа.

Юлий Москов

По материали на "7 дни спорт"!


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     07 април 2010   09:53      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BG футбол & Новини:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Скандално:Синдикът на ЦСКА зщитава интресите на хазартна фирма
Сбогом шампионе.Карушков остава завинаги в клубната история na Ботев
На пет часа от...уволнението...
Паметно 2:2 изхвърли Лудогорец от Шампионска лига

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS