Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

ЦСКА дължи над 10 млн. лева

ЦСКА дължи над 10 млн. лева ЦСКА има дългове от над 10 млн. лева. Това стана ясно днес по време на парламентарната комисия за науката и въпросите на децата, младежта и спорта. На нея бяха привикани един от собствениците на „червените” Иво Иванов, бившите ръководители Александър Томов, Александър Гарибов и Александър Тодоров, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов и министър Свилен Нейков, който бе представляван от своя заместник доц. Лъчезар Каменов.

В екзпозето на председателят на комисията стана ясно, че причината за изслушването е общественият интерес, който предизвиква ЦСКА, като предварително бе уточнено, че няма да се засягат частни въпроси. Според справка, предоставена от Иво Иванов на комисията, ЦСКА има дългове от 10 380 814 лева, като в това число влизат 1 039 900 лева към Министерството на спорта. В последствие стана ясно, че дългът към спортното министерство е 2 064 677 лева, като в това число влиза и такса смет. Това са дългове за наемите на стадион „Българска армия”, базата на „4-ти километър” и базата в Панчарево.

Доц. Лъчезар Каменов обяви, че има договорка с ЦСКА за разсрочване на задълженията, като вече са събрани около 200 000 лева. Основният въпрос се завъртя около стадион „Българска армия” и изтичащият на 31 август договор за наем.

Иво Иванов заяви, че има желание някои по-сериозни ремонтни дейности да бъдат прихванати от наема. В последствие се разбра, че ЦСКА е единствения клуб в България, който плаща наем, за да използва стадиона си.

Задълженията на ЦСКА към НАП от над 3 млн. лева са обезпечени с активи на клуба. Иво Иванов заяви, че има и процедура по прихващане на ДДС, след което дългът ще падне още.

В същото време бившите и настоящи собственици се захапаха и за сделката по покупко-продажбата на клуба. „По договора трябваше да изплатим 250 хил. евро за акциите на ЦСКА и да погасим 11,3 млн. евро задължения на клуба. В последствие обаче се оказаха повече. Както продавачът, така и купувачът, имахме 1 година да предявим претенции един към друг, но такива няма от двете страни”, каза Иванов. Александър Томов обаче отговори, че предпочита не толкова публична среща между страните, за да се уредят взаимоотношенията, тъй като евентуални сериозни дела биха навредили на клуба. „Ние нямаме никакви притеснения да водим дела. Ако имахме такива, нямаше да заведем дело срещу за 3,5 млн. лева главница и 5 млн. лева пропуснати ползи и лихви”, каза Иво Иванов.

Въпреки настойчивите въпроси на членовете на комисията за бъдещето на стадион „Българска армия” след края на договора, който изтича на 31 август, не бе даден конкретен отговор нито от представителя на министерството, нито от Иво Иванов. Самият Иванов бе запитан и за евентуалните бъдещи намерения около спортното съоръжение. „Животът на стадион „Българска армия” е свършил. Ако искаме да направим един добър стадион, трябва да се инвестират
около 40 млн. евро. За това обаче трябват инвеститори, тъй като ние нямаме такива възможности. За тази цел обаче трябва да има промяна на закона, за да се случи това”, каза Иво Иванов.
gong.bg
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     28 април 2010   18:37      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BG футбол & Новини:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Скандално:Синдикът на ЦСКА зщитава интресите на хазартна фирма
Сбогом шампионе.Карушков остава завинаги в клубната история na Ботев
На пет часа от...уволнението...
Паметно 2:2 изхвърли Лудогорец от Шампионска лига

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS