Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Славков продаде Спартак от ареста

Собственикът Кънев обеща да има нов стадион

Славков продаде Спартак от ареста Общинският съветник от ДПС Иван Славков продаде Спартак-Варна на “Инфрастройпроект” ЕООД, докато пребиваваше в ареста. Това става ясно от договор за покупко-продажба на дяловете на “Барет ауто” ЕООД, с копие от който “Позвънете Новини” разполага. Сделката е осъществена на 11 ноември тази година, а Славков пребивава в следствения арест от 17 октомври. Продажбата става възможна заради издадено пълномощно близо месец по-рано. Любопитното в случая е, че Иван Славков е упълномощил Сава Савов в Турция. Това е станало на 8 октомври пред нотариуса от 21-ва нотариална кантора в Бурса Селахаттин Шахин. Не става ясно обаче защо Славков е упълномощил Савов да извърши сделката в чужда нотариална кантора, но е факт, че малко след като се прибра от Турция, общинският съветник бе арестуван. Според текста в договора, който е подписан пред нотариус Янчо Несторов във Варна, дружеството е продадено за 5000 лева. Макар и да е фирма с минималния изискуем капитал, “Барет ауто” притежава 66% от “Спортен комплекс Спартак” АД. Останалите са на община Варна. От своя страна АД-то е собственик на 89% от Професионален футболен клуб “Спартак” Варна. Купувачът на клуба и спортния комплекс - Петромир Кънев, не е известен на широката общественост. Освен “Инфрастройпроект” той притежава “Канев Ентър Прайзес” ЕООД и 50% от ДЗЗД-то “Траката билд”. Там е съдружник със Станислав Дочев. В деня, в който сделката е изготвена, Кънев освобождава от отговорност Славков и сменя адреса на управление на “Барет ауто”. Така седалището на фирмата се мести на ул. “Генерал Колев” 76 във Варна, където се помещава и “Инфрастройпроект” ЕООД.

Собственикът Кънев обеща да има нов стадион
Новият собственик на мажоритарния дял в “Спортен комплекс Спартак” АД Петромир Кънев обеща да построи стадион на футболен клуб “Спартак”. Той заяви, че ще продължи политиката на старото ръководство по отношение на футболния клуб. Той посочи, че с оглед на задаващата се финансова криза обаче, че инвестицията може и малко да се забави. Припомняме, че в края на миналата година доскорошният собственик на “Барет ауто” - общинският съветник Иван Славков заяви, че ще вложи чрез дружеството си между 10 и 12 млн. евро. Според неговите планове капацитетът на съоръжението трябваше да бъде за 10 000 зрители. Стадионът щеше да стане като на германския Волфсбург. Изграждането му се предвиждаше да започне точно след края на футболното първенство. Кънев посочи, че все още не е ясно откъде точно ще бъдат набавени средствата, за да се финансира спортното съоръжение. Той успокои и феновете, че рокади в клуба не предвижда. По думите му нямало да има и проблеми с издръжката на футболния тим. Всички тези въпроси щели да се обсъдят на събрания на Управителния съвет и Общото събрание на акционерите в дружеството. Целта е такова да се свика до края на годината. Все още обаче няма покана към акционерите за общо събрание. Кънев не пожела да коментира как точно е станала сделката за продажбата на тарашената от полиция компания на Славков. По думите му, подобни подробности не са от съществено значение. Той не уточни и дали заради ПФК “Спартак” е купил “Барет ауто”. Единственото, което Петромир Кънев категорично заяви, че е фен на отбора. С решение на Общински съвет-Варна в края на миналата година Кънев бе излъчен за представител на общината в Съвета на директорите (СД) на “Спортен комплекс Спартак” АД. Кънев заменя в управителния орган Валерия Ангелова, която доброволно пожела да го напусне. Общинската съветничка от БСП обаче отказа да коментира избора на Кънев, както и да посочи по чие предложение е излъчен той за член на СД.

Пълномощното - чуждо, но валидно
Принципно не съществува проблем да се изготвят пълномощни на български лица, които да се изповядват пред чуждестранни нотариуси. Това каза за “Позвънете Новини” зам.-председателят на регионалната колегия на нотариусите Александър Ганчев. Той бе потърсен за коментар във връзка с обстоятелството, че документът, с който Иван Славков упълномощава Сава Савов да сключва сделки от негово име е изповядано пред турски нотариус. Ганчев поясни, че за да е валиден подобен документ от държави, с които България няма споразумение, е нужно да се направи легализиран превод и заверка пред органите на Министерство на въшните работи. На пълномощното, което е подписал Славков на 8 октомври, е направен легализиран превод и е удостоверено с подпис на преводач Шукрю. То е заверено от дирекция “Консулски отношения” на външно министерство. Проблем възниквал при разпоредителни сделки с недвижими имоти, за които изповяданите пред нотариус пълномощни в чужда страна били малко по-специфични.

Преди минути изпълнителният директор на „Спартак” Живко Великов и административният директор Силвия Николова заявиха ,че на този етап не могат да дадат информация за продажба на клуба, но увериха, че до няколко часа ще могат да разяснят казуса.

Източници:Позвънете Новини и ДНЕС+,
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    20 ноември 2008   11:46


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BG футбол & Новини:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Скандално:Синдикът на ЦСКА зщитава интресите на хазартна фирма
Сбогом шампионе.Карушков остава завинаги в клубната история na Ботев
На пет часа от...уволнението...
Паметно 2:2 изхвърли Лудогорец от Шампионска лига

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS