Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

ЦСКА се отказа от услугите на Дучето и Калоян Стоянов

ЦСКА се отказа от услугите на Дучето и Калоян Стоянов Собствениците на ЦСКА взеха мерки заради скандалите около "червената" агитка преди двубоя с Миньор в Перник. Димитър Борисов и Иво Иванов пуснаха официална деклация в клубния сайт, в която изразяват своето становище по случая.
Двамата се отказват от услугите на Димитър Ангелов - Дучето, който лансираше мачовете на тима да бъдат охранявани от стюарди от Сектор "Г". Освен това директорът на стадион "Българска армия" Калоян Стоянов - Цимбика е временно отстранен от всички постове в клуба.
Още по темата

Ето и цялата декларация, без редакторска намеса:

През изминалите почти две години, през които поехме ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД, сме имали единствено високи цели, които съответстват на името и историята на клуба. За този период инвестирахме милиони лева в условията на финансова криза и сложна икономическа ситуация.

След двадесет години безстопанствена експлоатация, ние започнахме да работим за стадион и тренировъчна база на ПМО и ДЮШ, които да отговарят на съвременните стандарти. Ремонтните дейности на базата в Панчарево ще осигурят нормални условия за тренировъчния процес, както на първия отбор така и на ДЮШ.

Опитахме се да осигурим най-добри възможности за треньори и състезатели, въпреки сериозните трудности от организационен характер, с които се сблъскахме и финансовите дългове които наследихме.

Допуснахме много грешки, но винаги сме били водени от стремежа си да преодолеем тежките кризисни моменти, да запазим и развием позициите на ЦСКА като един от водещите отбори в страната и доказано име в европейския футбол.

Независимо от недостатъчния ни опит във футболната сфера направихме сериозни изводи и оценки в тази сложна и тежка криза, в която навлезе ЦСКА.

Не можем да приемем:

- отхвърлянето и омаловажаването на всички усилия и ресурси, които вложихме през този период въпреки сериозните рискове, пред които бяхме изправени.
- налагането на постоянен негативизъм и на критики без позитивни послания и без необходимата подкрепа за отбора в трудни моменти.
- демонстрации и протестни действия, с които явно се цели хаос и повече пари за „професионалното” ръководство на феновете.
- безотговорното подценяване на труда и усилията ни за възстановяване на материалната база, която приехме в трагично състояние. Защо едва сега се видяха тези тежкипроблеми, натрупани в годините.
- съществуването на паразити, които да преживяват на гърба и се възползват от името на славен клуб какъвто е ЦСКА.

Категорично ще се противопоставим на:

- провокациите, предизвикани от група "професионални" организатори, които явно обслужват интереси различни от тези на ЦСКА.
- постоянния натиск и рекет на определени лица, които са водени единствено от частните си интереси. Прословутите 3 000 лв. на мач или 20-25 000 лв. на месец за охрана и хореография на мачовете, които влизат в джоба на „професионалните” организатори на феновете, не могат да превръщат отбора в заложник на лични интереси. ЦСКА няма нужда от тях.
- безотговорните и целенасочени опити за дестабилизиране на ПФК ЦСКА без да се отчитат възможните тежки последици и без идея за утрешния ден и за бъдещето на отбора. Неодобрението на който и да е от собствениците на ПФК ЦСКА ЕАД през годините.


Като оценяваме реалистично сериозните трудности и проблемите, свързани с управлението на ЦСКА, ние сме за спешни решения, които да изведат отбора от кризата, в която се намира. Готови сме да предложим модел на нов тип ръководство и управление, по подобие на отборите в Европа, при което истинските и верни привърженици имат не само реално участие, но и носят отговорност както за избора на ръководство така и за бъдещето на футболния клуб.

Ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД няма да допусне действия, които да нарушават или застрашават закона и правовия ред. По тази причина временно отстраняваме Калоян Стоянов от всички постове, които заема в ПФК ЦСКА ЕАД до изясняване на случая в Перник.

Отказваме се от услугите на Димитър Ангелов – Дучето за собствена охрана от стюарди на сектор Г. Надяваме се по този начин да елиминираме възможностите за нахлуване на фенове и предрешаване на мачовете. За сигурността в сектора ще потърсим съдействието на полицията независимо от цената.

Ще подчиним действията си единствено на футболната кауза ЦСКА, за да осигурим бъдеще на отбора, което очакват милионите наши верни привърженици и няма да се огънем пред никой.
Sportni.bg
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     26 октомври 2010   14:40      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BG футбол & Новини:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Скандално:Синдикът на ЦСКА зщитава интресите на хазартна фирма
Сбогом шампионе.Карушков остава завинаги в клубната история na Ботев
На пет часа от...уволнението...
Паметно 2:2 изхвърли Лудогорец от Шампионска лига

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS