Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Христолов:Жадувам за власт,пари в и от Ботев, и аз ще разделям и владея Ботев,а единствените губещи ще сте вие привържениците на Ботев

Измамен висши пилотаж на Христолов сложи начало и край на добрите дни на Ботев

Христолов:Жадувам за власт,пари в и от Ботев, и аз ще разделям и владея Ботев,а единствените губещи ще сте вие привържениците на Ботев Днес символично или не в 10.30 в завод "Авиотехника" на тъй чаканото акционерно събрание на ПФК Ботев 1912 Христолов уби почти всички надежди за добри дни на Ботев с измамният си висш пилотаж.Преди дни ние от www.lifesport.bg имахме съмнение дали 9-годишният кошмар „Димитър Христолов“ за нас хилядите привърженици на Ботев ще е в историята,а днес вече се убедихме,че кошмарът Христолов в Ботев никога няма да свърши.Какво ни каза всъщност Митьо-Алчното днес.Буквално ни каза това :Аз съм жаден за пари ,власт в и от Ботев,и аз ще разделям и владея Ботев,а единствените губещи ще сте вие хилядите привърженици на Ботев.От близки до www.lifesport.bg акционери присъствали на събранието научихме и скандални факти около общото събрание. Димитър Христолов успя да вдигне уставния капитал на дружеството от 1 000 000 лева на 1 700 000 лева благодарение на своите акции и тези на партньорите си с ИЗМАМА и стана притежател на 91 процента от акциите.Фалшифицирал е разходни документи с които уж бил дал заем в периода от 2002 до 2005г и не предоставени на самото събрание на което да е видно това. Той успя да превърне свои стари плащания към клуба в акции, но не даде възможност на други акционери не само да увеличат акциите си,а и елиминира възможността на акционерите доскоро притежаващи досега 15% да си възвърнат една малка част от средствата които са дали за Ботев и имат за това Договори за заеми ,чиито падеж пада именно сега през 2008г.Адвоката на въпросните господа не е бил допуснат поради абсурдното решение на общото събрание представлявано от Шилев адвокат на Митьо-Алчното защото нямал нотариално заверено пълномощно. С промяната на уставът на Ботев след поправката важните решения ще се взимат не от мнозинство от 67 процента, както беше досега, а с 91 процента, 10 процента от които Димитър Христолов ще остави за себе си и така неговият глас ще има блокираща квота. Димитър Христолов, така на практика ще саботира продажбата на Ботев и хора близки до бизнесмените изявили желание да закупят клуба предрекоха, че може и да няма сделка по продажата на клуба.Въпреки ,че Шилев адвоката на Митьо Алчното заявил,че сделка по джиросването в понеделник щяло да има.Въпросните купувачи не са били представени от свой представител,а другата седмица се очаква група парламентьори от ботевисти да посети кандидат купувачите с молба да не се отказват и да пренебрегнат обидата нанесена от Христолов плод на неговото изнудване.
Измамата в цифри: До 17.12.2008г.Христолов притежаваше 44,9% от 100-те хиляди акции от по 10 лв. в Ботев, а след промяната ще държи 70 000 акции, всяка от тях с номинал 10 лв. Или 91% и ще стане мажоритарен акционер.
Пари в Ботев от това увеличение на капитала не влязоха, тъй като Христолов трябва да получи новата емисия от акции срещу дълг на Ботев към самия него. Става въпрос за т.нар. вноска на вземания(с непоказани договори) на обща стойност 840 000 лв.
Това са пари, които според непоказаните документите на дружеството Христолов е отпускал като заеми на клуба в рамките на четири транша - по един за всяка година в периода 2002 - 2005 г. Така срещу непоказаните задължения на клуба от 840 000 лв.
по схемата "дълг срещу акции" Христолов получи дял за 700 000 лв.

В същото време текущите дългове на клуба надхвърлят в момента над 1 000 000 лева.
"Жълто-черните" имат да погасяват задължения към НОИ и НАП,полицията за охрана на мачове, към строителни фирми, извършили ремонта на клубния стадион "Христо Ботев", към Спортния диспансер, където играчите са ходили на медицински прегледи и към други институции.Освен това футболистите и треньорите не са получили по една заплата и три премии, месечни надници чакат и работниците от клуба.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     18 декември 2008   19:14      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BG футбол & Новини:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Скандално:Синдикът на ЦСКА зщитава интресите на хазартна фирма
Сбогом шампионе.Карушков остава завинаги в клубната история na Ботев
На пет часа от...уволнението...
Паметно 2:2 изхвърли Лудогорец от Шампионска лига

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS